Ouder – kind yoga

Onder ouder – kind yoga vallen alle vormen van yoga die je als ouder(s) samen met je kind(eren) doet. Van baby yoga tot yoga met je tiener en alles daar tussen in.

Bij deze vorm van yoga ligt de nadruk niet op het flexibeler en krachtiger maken van het lichaam, maar juist op de verbinding met jezelf en elkaar. Door samen te spelen en te ontspannen, plezier maken en samen een fijn moment creëren.

Ouder – kind yoga bij L.O.E.S. is spelend verbinden

ouder – kind yoga bij L.O.E.S.

Ouder – kind yoga bij L.O.E.S. is vrijwel altijd op individuele basis (mensen uit 1 gezin).
Een aantal keren per jaar organiseer ik een groepsles, waar alle ouders en hun kind uit die leeftijd bij aan kunnen sluiten. Hierbij onderscheid ik de doelgroep 3-4 jaar, 5-10 jaar en 11 tot 15 jaar. Deze lessen staan op zichzelf en zijn vooral bedoeld om samen een fijn en plezierig moment te beleven.

Bij ouder – kind yoga gaan we uiteraard yoga houdingen doen. Deze houdingen hebben vaak namen van dieren of dingen uit de natuur, dus voor je het weet lig je als een zwaan op de grond, loop je rond als een trotste pauw of plas je als een hondje. Maar kinderyoga is zoveel meer. Ademspelletjes horen erbij, of spelletjes waarbij we bijvoorbeeld maar 1 zintuig gebruiken als voelen en horen. Zingen we mantra’s of maken we juist stilte. En ook visualisaties, mindfulness, masseren en yoga nidra kunnen onderdeel zijn van de les. En er wordt ook vrijwel altijd getekend over iets uit de les of er wordt samen gekleurd.

Bij yoga met een baby ga je vooral werken vanuit de aanraking, vanuit voelen en zien. Bewegen vanuit de ademhaling. Maar ook hier kun je heel mooi gebruik maken van je stem middels zang of versjes.

Yoga is zoveel meer dan alleen maar houdingen doen

Omdat bij mij de verbinding centraal staat, werk ik dus veelal individueel. Dit kan 1 ouder met een 1 kind zijn, maar soms is het ook mogelijk om met meerdere kinderen tegelijk yoga te doen, of zelfs met het hele gezin.

Hierbij maak ik onderscheid in losse lessen en een reis, die een meer coachend karakter heeft.

lossen lessen

Je kunt losse lessen* kopen voor ouder – kind yoga vanaf een jaar of 3**.
Voor de leeftijd van 3 – 4 jaar duren de lessen gemiddeld 45 minuten.
Voor alle leeftijden daarboven duren de lessen ongeveer 60-75 minuten.
Vanzelfsprekend is het mogelijk om een aantal van deze losse lessen te boeken voor jou en je kind of wellicht meerdere kinderen of het hele gezin!
Kijk bij tarieven voor de kosten en speciale acties.

Ik kijk er naar uit om met jullie te mogen werken!
En als dat fijner is, kan ik ook altijd bij jullie thuis komen.

*voorheen werkte ik vaker met blokken, maar dat is vanaf nu niet meer. Uiteraard kun je zelf wel op voorhand meerdere lessen inplannen. Dit is zelfs voordeliger, zie hiervoor de tarieven (strippenkaart)
**de leeftijd van 3 is een richtlijn. Heb jij het idee dat jouw peuter dit al leuk vindt, ook al is hij/zij nog geen 3? Dan zijn jullie uiteraard welkom.

Een reis

Als jij voelt dat er meer mag gebeuren dan enkel een leuk en ontspannen moment samen, dan maak ik speciaal voor jullie een aanbod op maat. Ik neem jullie mee op reis. Op reis naar binnen bij jezelf, om vanuit verbinding met jezelf weer een fijne verbinding te maken met je kind.

Hoe deze reis eruit ziet is voor iedereen verschillend. Het is namelijk afhankelijk van jouw eigen wensen, jouw kind (ontwikkelingsfase, leeftijd, karakter), gezins- en leefsituatie, de problemen en jouw/jullie eigen doelen.

Op reis om terug te keren bij jezelf

ouder in beweging

Vanuit mijn overtuiging dat een ouder mag gaan bewegen om de relatie met het kind te veranderen, beginnen we bij jou als ouder. Nodig ik je uit om af te stemmen op jezelf. Om (weer) verbinding te maken met jezelf. En om vanuit daar contact te gaan maken met je kind.

Zo kun je bijvoorbeeld na de bevalling of tijdens de opvoeding van je kindje voelen dat je jezelf een beetje kwijt bent, wat overigens heel normaal is. Wellicht ervaar je dat je niet de verbinding voelt met je kind die jij graag zou willen, zoals je het had verwacht of zoals je wellicht kent van een eerdere geboorte/opvoedsituatie.

Laat jouw baby of kind gedrag zien, waarvan jij voelt van binnen dat dat een reflectie is van jezelf. Voel je jezelf onzeker, onrustig, verdrietig, overmand, overvraagd? Het toegeven van dat feit, is al een moeilijke stap. Je bent dus eigenlijk al begonnen aan jouw reis, al wist je het misschien nog niet.

Of wellicht ben je daar nog niet zeker van, maar merk je gewoon dat de verbinding met je kind niet is zoals je zou willen.

Iets hoeft niet groot te zijn om groot te voelen

Hoewel niet iedereen even open is over de soms minder fijne verbinding met hun kind, komt dit meer voor dan je wellicht denkt.
We zien op social media bijvoorbeeld meestal mooie plaatjes en verhalen voorbij komen. Ouders die na een geboorte op een roze wolk zitten, die allerlei leuke dingen met hun kinderen doen en waar het geluk vanaf straalt…..of lijkt te stralen. Want vaak zit er ook achter deze foto’s en verhalen een eigen leed.

Weet dat je niet alleen bent en dat het ook heel normaal is. En weet ook dat dit weer anders kan worden en dat het zo niet hoeft te blijven.

Ik neem jullie graag mee op reis om terug te keren naar jezelf en elkaar.

Tijdens een reis werken we met alle aspecten van de (kinder)yoga, aangevuld met systemisch werk en maak ik nog meer gebruik van energetisch werk, omdat dat de reis naar binnen en naar elkaar zo mooi kan maken.

Neem gewoon contact met me op. Dan kijken we samen of een reis datgene is wat je nodig hebt!