KRAGT training groep 8ers

groep 8ers

Hé, wat leuk dat je even een kijkje neemt op deze pagina. Waarschijnlijk zit jij in groep 8 en ben je benieuwd naar deze speciale KRAGT training.

  • vind jij de overgang naar de brugklas spannend of moeilijk?
  • slaap je er soms slecht van of voel je je er naar over?
  • voel je nog niet voldoende vertrouwen om deze stap te zetten?
  • pieker je er veel over?
  • heb je er negatieve gedachten en gevoelens bij?
  • vraag je je af hoe je het allemaal moet gaan doen?
  • zou je wel een beetje hulp willen?

Dan is deze speciale KRAGT training wel iets voor jou.
Samen gaan we kijken wat het precies is dat je spannend of moeilijk vind. Maar bovenal gaan we kijken naar wat jij nodig hebt om het allemaal met iets meer vertrouwen tegemoet te zien. En het mooiste is: hiervoor hoef je geen nieuwe dingen te leren. Hoe je je niet anders te gaan gedragen. Nee, het zit allemaal al in jou!! We mogen samen gaan ontdekken waar dat zit en hoe je het kunt gebruiken.

Jij bent precies goed zoals je bent!

Wat ga ik doen?

Waarschijnlijk vraag je je af wat je dan met mij gaat doen 🙂
We onderzoeken bijvoorbeeld welke eigenschappen jij hebt, die jou kunnen helpen. Welke gedachten er allemaal helpend kunnen zijn. Maar ook welk gevoel jij graag zou willen ervaren bij de dingen waar je tegen op ziet. Je mag een beeld gaan vormen over hoe jij de situatie graag zou zien en daar gaan we naar toe werken. Met alles wat jij al in je hebt!

In de KRAGT training maak ik gebruik van veel verschillende dingen, maar ik stem het altijd af op jou.
Zo kun je denken aan tekenen, schilderen, visualiseren, adem-, mindfulness- en yogatechnieken voor rust, schattenjagen, kleien, spelvormen en natuurlijk wordt er tussendoor ook gekletst over wat jou bezig houdt. Maar het belangrijkste is, dat ik het altijd afstem op wat past bij jou.

De training bestaat uit 5 individuele bijeenkomsten van zo’n 2uur. Die plannen we samen in, ook afhankelijk van wat jij wilt. We kunnen ze allemaal voor de zomervakantie doen, maar wellicht vind jij het ook fijn om er nog 1 na de vakantie te doen, wanneer je bent gestart.

Alles zit al in jou,

jij mag ontdekken hoe jij op jouw manier kunt stralen

Voor ouders

Het kan zijn dat jouw kind de overstap naar de middelbare school als groot ervaart. En het maakt niet uit hoe vaak wij (goedbedoeld) zeggen dat het wel goed komt. Want zo lang een kind het zelf zo niet voelt, is het er niet. Zo’n gevoel moet van binnen uit komen.
En juist goedbedoelde adviezen of opmerkingen ( “we zijn er allemaal doorheen gegaan”, “geef het gewoon wat tijd”, “er komen daar vanzelf nieuwe vrienden”) slaan soms de plank enorm mis. Want soms kan het kind daar onbedoeld het gevoel van krijgen dat het niet mag voelen wat het voelt. Dat het zich aanstelt of zich gewoon niet zo’n zorgen moet maken.

Het liefste willen we onze kinderen behoeden voor de pijn en de struggles die soms zo groot zijn. En tegelijkertijd weten we ook dat dit niet de bedoeling is. Het is de bedoeling dat wij onze kinderen leren te vertrouwen op zichzelf, veerkracht te vergroten en ervoor te zorgen dat ze om kunnen gaan met tegenslagen. Dat ze beetje bij beetje ervaren dat het goed komt, hoe moeilijk de weg soms ook is.

En dat ze vooral mogen leren vertrouwen op wie ze zijn. Dat ze niet hoeven te veranderen, dat ze precies goed zijn zoals ze zijn. En dat ze vanuit hun eigen ik-kracht hun plek mogen innemen, op hun manier!

De KRAGT training voor groep 8ers geeft ‘tools for life’

De KRAGT training voor groep 8ers sluit hier mooi bij aan. Vanuit dit gedachtegoed mag jouw kind zich verder gaan ontdekken, wat denk en voel ik, hoe kan ik daar invloed op uitoefenen, hoe kan ik mezelf weer een beetje rustig maken als ik angstig wordt of paniek voel opkomen? Wat is mijn manier van sterk staan? Om zo met vertrouwen de start in de BRUGklas te kunnen maken. En eigenlijk voor alle volgende nieuwe startmomenten in het leven.

Door gebruik te maken van systemische, energetische, dynamische en creatieve werkvormen is er aandacht voor de hele persoon: hoofd (wat denk ik), hart (wat voel ik) en handen (wat doe ik). Jouw kind gaat meer regie ervaren over zichzelf door dit te onderzoeken en (energetisch) te beïnvloeden.

Praktisch

De KRAGT training voor groep 8ers bestaat uit 5 individuele bijeenkomsten van zo’n 2uur. Deze plannen we samen in. Sommige kinderen vinden het fijn om alles achter elkaar te doen en andere kinderen willen bijvoorbeeld 1 bijeenkomst aan het begin van het nieuwe schooljaar doen.

De kosten voor de training zijn € 195,00.