Over mij

Ik ben Loes Meijer, 43 jaar en woon samen met Nico en onze 3 kinderen Siem (11), Neele (9) & Jop (8) in Overloon.
Na zo’n 22 jaar Eindhoven besloten wij eind 2018 om weer terug te keren naar onze roots: dichter bij familie en vrienden, rust en ruimte en onderdeel te kunnen uitmaken van een gemeenschap waren onze wensen voor ons, maar vooral ook voor onze 3 kindjes. Deze verhuizing heeft veel in beweging gezet!

Zo besloot ik, na ruim 20 jaar in de (forensische) psychiatrie te hebben gewerkt, om mijn hart te volgen en uit de systeemwereld te stappen.
Om geheel vanuit mijn eigen bezieling, visie en talenten te kunnen gaan werken met mensen. Waarin ik de ander ècht zie voor wie die is. Wat dat is wat ik zie als ik naar jou kijk: jouw gehele ik.
Daar hoef ik geen moeite voor te doen, dat gaat vanzelf.

Om deze keuze te kunnen maken moest ik eerst weer terug naar mezelf. Want ik was mezelf wel behoorlijk kwijt geraakt. Als kind voelde ik me altijd al ‘anders’. Met de wetenschap van nu weet ik dat ik gewoon heel goed voelde wie ik was, maar vooral ook wie de ander is. Noem het een innerlijk weten, noem het sensitief.
Burn-out, was het label wat er op mijn proces werd geplakt. Zelf zie ik het nu meer als mijn eigen proces tot bewustwording. En dat ik daarvoor energetisch even helemaal stuk moest gaan, klopt ook. Want dat was op dat moment de weg om weer bij mezelf te komen.

En nog steeds zit ik in een mooi proces , wat me telkens weer dichter bij mezelf brengt. Het is een bumpy ride, poeh. Soms voelt het als een eeuwig durende burn-out.
Maar telkens wanneer ik weer een stukje heb aangekeken, heb opgeruimd, heb getransformeerd ben ik weer een stukje lichter. Ik zeg vaak: het voelt zwaar en verlichtend tegelijkertijd. Zwaar van de achterkant, omdat ik dingen los laat, achter me laat en dat drukt nogal. Verlichtend aan de voorkant, omdat het ruimte geeft, op alle lagen.

Mijn bedrijf groeit met mij mee. Ook Bij L.O.E.S. transformeert nog steeds. Dat kan ook niet anders, want ik onderneem vanuit mijn eigen proces. Althans, dat is de bumpy ride waar ik momenteel in zit. Een ding weet ik zeker: ik ben nooit klaar!

Mijn eigen proces en mijn innerlijk weten, het kunnen afstemmen op de ander maakt samen dat ik de ander op een warme, liefdevolle wijze kan ondersteunen bij de bewustwording. En dat is wat ik mag doen hier op aarde!

Een andere tak van sport, Learning & Development biedt mij de kans op een andere wijze te werken aan persoonlijke ontwikkeling van mens, teams en organisatie.
Als opleidingskundige heb ik veel trainingen ontwikkeld en gegeven en de organisatie van advies gediend, waar het ging over persoonlijke ontwikkeling. En dat blijkt toch telkens weer de kern te zijn: persoonlijke ontwikkeling!

Volgens mij….

…wil iedereen het graag fijn hebben met zichzelf en met anderen. ‘Fijn’ wordt gedefinieerd door jou zelf.

…ben jij altijd het geheel van geest, lichaam en hart. De verbinding maken met al deze onderdelen van jezelf is dus van belang om het fijn te hebben met jezelf en met anderen.

…ben je onderdeel van een groter geheel, wat invloed heeft op jou als mens

…verloopt het leven vloeiender als je kunt leven vanuit je ware zelf en je missie

… mag je loslaten wat je niet meer dient of wat niet van jou is

…kan een (intern) conflict in dit licht ook gezien worden als een boodschap, en niet als het probleem. Ervan uitgaande dat niemand kiest voor het conflict, maar soms niet anders kan. En in de basis de overtuiging hebbende dat als iemand mocht kiezen, hij liever zou kiezen voor ‘het fijn hebben’ dan het conflict met zichzelf of anderen.

Visie

Verbinding maken met alle delen van jezelf creëert bewustwording en daarmee de mogelijkheid om steeds meer te worden wie je al bent.

Wanneer je leeft vanuit je èchte zelf en jouw bedoeling loopt het leven vloeiender en heb je het fijner met jezelf en de ander.

Missie

‘Uit het hoofd, in het lijf’

Jou, mooie vrouw, (weer) in verbinding brengen met alle delen van jezelf (lichaam, hart, geest en ziel), zodat je weer bij jezelf thuiskomt.

Het creëren van bewustwording, zodat je leeft vanuit je èchte zelf, zodat wat je doet moeiteloos verloopt. Waardoor jij het fijn hebt met jezelf en anderen.

‘Van binnen naar buiten’

Hoe

Door je liefdevol uit te dagen, je te prikkelen, en bovenal door jou geheel te zien voor wie je bent. Met alles wat jij meedraagt in dit leven.

Opleidingen/cursussen

Maatschappelijk werk & dienstverlening
Fontys

Opleidingskunde, Learning en Development in organisations
HAN

Systemisch werk en familieopstellingen
Marianne Verrijt, Kuunganisha

Kinderyoga docent
Kinderyoga academie

Helend Kindcoach
Arterre

Luisterkindwerker
Luisterkind

KRAGT trainer                                        
KRAGT training

Access bars
Access Consciousness

Ouder & kind yoga
Kinderyoga academie

Stress reductie kids & teens: Yoga nidra & Mindfulness
Arterre

Yoga nidra teacher training
Arhanta Academy

Dansexpressie en coaching
Arterre

Kunstzinnige (kinder)coaching
Kinderyoga academie

Energetische (kinder)coaching
Kinderyoga academie

Yoga kindercoaching
Kinderyoga academie

Traumaverwerking bij kinderen
Kinderyoga academie

Energetische tekenspelletjes
Kinderyoga academie

Systemische oudercoaching
Kinderyoga academie

Schateiland Expeditie
Matty en Greetje @glundercompany