KRAGT training

Voor kinderen

He hallo! Wat leuk dat je even op deze site kijkt en speciaal bij de KRAGT training.
Vind jij het soms lastig om binnen bepaalde situaties helemaal jezelf te zijn? Nou, dat hebben we eigenlijk allemaal wel eens. Ik in ieder geval wel.
En hoe komt het nou dat ik me in de ene situatie lekker voel en durf te laten zien wie ik ben en in andere situaties het liefste in een hoekje weg zou willen kruipen? Of dat ik me zo gek voel dat ik opeens heel anders ga doen, dan waar ik me lekker bij voel?
Twijfel jij ook wel eens aan je eigen kwaliteiten en talenten? Vind je soms lastig om vriendschappen te sluiten? Of voor jezelf op te komen?
Heb je soms het gevoel dat je dat overkomt en dat je daar zelf weinig aan kunt doen? Dat je geen controle ervaart over wat er met jou en de situatie gebeurt?

Zijn dit dingen die je herkent? En zou jij vanuit jouw eigen kracht lekkerder in je vel willen komen zitten? Dan is de KRAGT training wellicht wel iets voor jou.

In de KRAGT training ga je met een klein groepje kinderen op onderzoek. Je gaat onderzoeken wat jij allemaal al kan en wat je nog graag zou willen leren. En het mooie is: dan ga je onderzoeken hoe jij dat kan bereiken met jouw eigen kwaliteiten! Want geloof mij: iedereen heeft kwaliteiten en talenten die je kunnen helpen. IK-kracht zit al in je, maar misschien heeft het zich nog wat verstopt.

Je gaat aan de slag met spelletjes, creatief werken, visualisaties, ademhalingsoefeningen en nog veel meer. Zodat jij kan kiezen wat jou helpt, wat voor jou werkt. En daar help je elkaar in de groep ook bij.

Je hoeft niet je best te doen! Het enige wat je mag doen is in een fijne omgeving onderzoeken, nieuwsgierig zijn naar jezelf. En daarvoor is het alleen maar nodig dat jij dat zelf graag wilt!

Voor ouders

De KRAGT training is een ik-versterkende training voor kinderen in de basisschool leeftijd vanaf een jaar of 7.
Deze training laat kinderen ervaren wat hun kwaliteiten zijn en hoe ze deze kunnen benutten. Alleen al dit onderzoek levert vaak al veel ik-kracht op.
Kinderen gaan onderzoeken hoe zij zich bewegen in de verschillende sociale contexten (gezin, school, vrienden, hobby etc) en wat daarin mogelijke verschillen zijn. Ze worden uitgedaagd om dit eens nader te bekijken en vooral door te ervaren en te voelen tot inzichten te kunnen komen die hen verder helpen.

In de training komen verschillende onderwerpen aan bod zoals: ‘Wat is de invloed van anderen op jou?’ ‘Hoe geef je je grenzen aan?’ ‘Hoe kun je er toch bij horen zonder jezelf te verliezen en trouw te blijven aan je eigen gevoel?’
Kinderen stoeien vaak met diverse thema’s, zoals bijvoorbeeld: assertiviteit, omgaan met emoties, nee zeggen, zelfvertrouwen, grenzen stellen, positief denken, jezelf durven zijn.

Tijdens alle oefeningen wordt je kind gestimuleerd om vanuit een veilige situatie te ontdekken, te verwonderen, te ervaren. En uiteindelijk zelf te bepalen wat passend en helpend is.
Ieder persoon is uniek, dus geen one size fits all oplossingen.

De KRAGT training is een multi-sensorische training. Door de grote diversiteit in dynamische oefeningen en (creatieve) werkvormen, wordt een verbinding gemaakt tussen hoofd, hart en handen.

In de KRAGT training is het belangrijk dat ieder kind het gevoel heeft er te mogen zijn, zich gezien en gehoord te voelen. Dit draagt bij aan een veilige omgeving, waarin een kind net buiten zijn comfort zone durft te stappen.
We kijken naar mogelijkheden, naar wanneer het wel lukt en wat daarin helpend is. We onderzoeken met een positieve blik.

Het is helpend wanneer er ook thuis op deze manier wordt gekeken naar de ontwikkelingen binnen die ik-kracht.
Als je wilt zal ik daar meer informatie over geven na de aanmelding en tijdens het proces, zodat je als ouder ook weet wat we doen en hoe jij daar aan bij kunt dragen.

Wil je meer informatie neem dan gerust contact met me op.

Praktische informatie

De training bestaat uit 5 lessen van 2 uur.
De training kost €165,00. Dit is inclusief alle materialen en natuurlijk wat te drinken en een versnapering.
Bij les- en openingstijden kun je zien wanneer de volgende KRAGT training wordt gegeven.

Je kunt je kind aanmelden door een mail te sturen. Ik zal je een aanmeldformulier sturen en een betaalverzoek. Na betaling is het plekje voor jouw kind gereserveerd.
Natuurlijk mag je me ook eerst mailen of bellen voor vragen die je hebt.

Ik wens dat alle kinderen hun IK-kracht kunnen ontdekken. Dus mocht je graag een andere betalingsregeling willen, neem dan gerust contact op. Samen kunnen we dan kijken naar een oplossing. Want die is er vrijwel altijd.