Coaching medewerkers

  • Jij weet dat iemand pas weer goed kan performen als er aandacht is geweest voor de mens achter de professional.
  • Jij weet dat dat pas echt bijdraagt aan motivatie, inzetbaarheid, geluk en performance.
  • Jij weet dat medewerkers in ontwikkeling aandacht nodig hebben binnen veilige ruimte
  • Jij weet dat duurzame ontwikkeling pas echt ontstaan wanneer er aandacht is voor de mens als geheel: hoofd, lijf en hart.

Professionalisering

Voor de groei van de professional geeft coaching vaak toegevoegd waarde. Vaak ontvang je coaching van je eigen collega’s, waar het gaat over vakspecifieke competenties.
Maar om te groeien als professional is het ook nodig om te kijken naar jezelf: wat kan ik goed, waar word ik blij van, wat is mijn talent, wat is mijn valkuil?
Maar ook voelen waar de energie van gaat stromen, hoe herken je dat bij jezelf, wat zijn energielekken voor jou? Dit kan langdurig verzuim voorkomen.

Of terugkerende patronen, waar komt dat vandaan? Patronen die belemmeren, die zorgen voor minder performance of conflicten.
Vaak ligt het antwoord op diepere lagen.

Professionalisering betekent hiernaar willen en durven kijken.
In de eerste plaats als mens om vervolgens betekenis te kunnen geven hiervan aan het werk.
Wil jij je medewerker die kans geven door te investeren?

Dan is coaching door Bij L.O.E.S. heel passend. Neem contact op om een aanbod op maat te maken.

Verzuim

Medewerkers die verzuimen door energetische overbelasting hebben vaak bij uitstek begeleiding nodig op zelfbewustzijn.
De verbinding tussen hoofd en voelen is vaak afwezig. Dit vraagt om een benadering die juist dáár aandacht voor heeft.
Ik ben zelf ervaringsdeskundige op dit gebied. En alleen een diepe sprong naar mijn binnenwereld heeft ervoor gezorgd dat ik weer bij mezelf ben uitgekomen om de vrouw te zijn die ik ben. En die sprong maak je niet door er alleen over te praten, maar ook niet door alleen te voelen. Het is het krachtige samenspel tussen hoofd, lijf en hart die het maakt dat mensen na dit proces echt kunnen zeggen: ik ben er!

Soms betekent dit dat medewerkers weer terug gaan naar hun oude werk. Maar vaak ook niet. Omdat de reden waarom ze dat werk deden niet (meer) klopt bij wie ze wijn. Dat de energie waarop ze hun werk hebben uitgevoerd, niet meer de energie is die heb verder brengt.

Ben jij bereid om je medewerker de kans te geven dit vanuit een gezonde, ontspannen toestand te overwegen?

Coaching

Dan kun je voor jouw medewerker denken aan een intense sessie, reconnect of The deep dive. Uiteraard is een aanbod op maat ook mogelijk.

Ik ga samen met de werknemer kijken wat er op de diepere lagen gebeurt, waardoor energetische overbelasting is ontstaan. Welke overtuigingen en patronen liggen daaraan ten grondslag? Welke blokkades heb jij nog in je lijf die doorbroken mogen worden? Het lichaam laten herstellen, waardoor energie-opbouw weer mogelijk is. En wanneer dat wenselijk is gaan we ook samen de energie weer opbouwen, door het lichaam en de geest te laten samenwerken.

Ik maak daarvoor gebruik van allerlei vormen, zoals expressie, energetisch tekenen, ademwerk, opstelling, visualisaties. Zodat de hele mens gezien wordt, het hoofd (denken), hart (wensen/emoties) en handen (gedrag).

Aanbod voor groepen

Het jaarprogramma is ook een heel waardevol programma om als werknemer in te kopen. Met max 8 medewerkers gaan we een jaar lang op reis. Coachen we op thema’s die een rol spelen in het werk en in de persoonlijke groei van mensen.